Naar Menu

Gemeente
Amsterdam
Gebouwd in Amsterdam
HomeProjectenboekUitgebreid zoeken

The New Kit - Woontoren

Opdrachtgever
Eigen Haard
Architect
HM Architecten
Stadsdeel
West
Projectarchitect(en)
Will Weerkamp,
Maarten van Noort,
Henk Duijzer
Aannemer
DURA Vermeer
Adres
Bos en Lommerweg 262-376
Aantal woningen
58
Overig programma
1 bedrijfsruimte
Fotografie
Luuk Kramer


Fin Won Kam Opp
OH 4 4 100
K 1 4 189
K 1 4 212
K 16 4 97
OH 12 4 97
SH 1 4 102
K 8 3 92
K 8 4 105
SH 5 3 99
OH 2 3 98
----------------------------
58 101

Tot voor kort nam de Opstandingskerk, vooral bekend als 'De Kolenkit', een zeer prominente positie in de buurt in, zo prominent zelfs dat dit deel van Nieuw-West de Kolenkitbuurt ging heten. De buurt, gelegen tussen de A10 en de ringspoorbaan, kwam vooral in het nieuws als probleemwijk. Inmiddels maakt de buurt deel uit van de grootscheepse vernieuwingsopgave in het stadsdeel Nieuw-West.

Terwijl De Kolenkit aan de A10 staat, is aan de andere kant van de buurt, op hoek van de Bos en Lommerweg en de Leeuwendalersweg, nabij metrostation De Vlugtlaan, een nieuwe landmark verrezen: The New Kit is een 58 meter hoge, zeventien verdiepingen tellende, scheve woontoren. Door de toren in westelijke richting over te laten hellen en deze op te trekken in witte natuursteen symboliseert deze de positieve en dynamische ontwikkeling van de buurt.

The New Kit telt 58 koop- en huurwoningen. Elke laag telt vier appartementen die gegroepeerd zijn rondom een kern met trappenhuis en een lift. Op de bovenste verdiepingen bevinden zich twee penthouses. De ontwerpers hebben veel aandacht besteed aan het creŽren van lichte en ruime appartementen. De onderste drie verdiepingen zijn ingericht als bedrijfsruimtes die vanwege hun flexibele indeelbaarheid in verschillende groottes kunnen worden verhuurd.


Over deze site

Disclaimer
Amsterdam.nl